Lumea transporturilor promite multe si pare din afara, gradina raiului. Dar oare este adevarat? Toti cei care au firma de transporturi, au si afacere profitabila?
Pentru ca la orice afacere, in primul rand vorbim de profitabilitate si sustenabilitate. Daca o afacere nu genereaza bani ci are doar cheltuieli, nu o mai putem numi afacere.
Exista cateva indicii clare care ne arata daca o afacere este sau nu profitabila si pentru cei avizati aceste indicii pot arata si unde trebuie facute schimbari pentru ca afacerea sa devina profitabila.
Nu taia cheltuielile de reparatii!
Sunt doua rubrici importante, veniturile si cheltuielile afacerii. Daca raportul dintre venit si cheltuieli este prea mic, trebuie facute schimbari in afacere.
De cele mai multe ori, cand apar probleme la venituri, primul pas este sa se reduca cheltuielile firmei pentru ca acesta sa nu ajunga la faliment. Acest pas este obligatoriu si necesar.
Intrebarea este de unde poti taia din cheltuieli, fara sa influentezi negativ fluxul de lucru sau fara sa subminezi stabilitatea firmei?
Sa vedem in primul rand ce influenteaza stabilitatea firmei? O firma de transporturi va genera venit din utilizarea de camioane pentru transportul marfurilor. Unealta de lucru in acest caz este camionul, care trebuie sa fie intotdeauna in cea mai buna forma.
Asta inseamna reparatii de calitate, piese de schimb de calitate, specialisti care sa faca reparatiile si nu in ultimul rand personal calificat care sa lucreze. Daca nu ai specialisti, ar fi cel mai bine sa apelezi la o firma specializata, care asigura garantie pe lucrare.
Cu toate acestea, in majoritatea firmelor de transporturi, cand se incep taierile de fonduri se incepe exact la piese de schimb si la reparatii. De multe ori nici nu isi dau seama ca se saboteaza singuri.
Cum te ajuta reparatia de calitate?
De exemplu, daca defectiunea e la cutia de viteze a unui camion, aceasta poate imobiliza vehiculul pentru o perioada lunga de timp. Cu o reparatie de calitate a transmisiei te asiguri ca aceasta va functiona foarte mult, fara ca surprizele sa se repete.
Daca reparatia nu a fost facuta ca lumea sau piesele nu au fost de calitate, cutia se poate strica in repetate randuri. Defectiunile grave, pe langa intarzierile provocate, influenteaza negativ imaginea firmei.
Cu problemele de imagine este greu de lucrat. Cine vrea sa lucreze cu o firma care mereu are probleme cu livrarile?
Prin reparatia vehiculului cu specialisti si piese de calitate, poti aduce stabilitate in firma si implicit o imagine buna.
De multe ori, firmele au probleme tocmai pentru ca nu constientizeaza ca nu poti oferi calitate decat daca lucrezi cu unelte de calitate.
Normal ar fi sa-ti cumperi camioane noi si sa oferi servicii de top. Daca iti poti permite, este cea mai buna alegere.
Daca insa nu iti poti permite si esti nevoit sa lucrezi cu vehicule vechi, cumparate la mana a doua, macar asigura-te ca reparatiile sunt facute cu piese noi, de calitate.