Lustre și corpuri de iluminat – soluții ale secolului XXI

0
82
Lustre și corpuri de iluminat – soluții ale secolului XXI

Nu este nevoie să vorbim despre importanța luminii. Ea îndeplinește de mult timp nu numai o funcție practică, ci și o funcție decorativă. Lămpile modelează interiorul, precum și mobilierul și decorul încăperii. O lustră selectată necorespunzător poate distruge întreaga imagine a camerei decorată cu grijă. Atunci când alegi lustre, în primul rând, trebuie să definești stilul. Stilul lustrei este un criteriu de selecție la fel de important ca dimensiunea și luminozitatea. Cele mai moderne și populare tendințe de stil astăzi sunt: ​​clasic, hi-tech, minimalism, loft, modern. Aspectul stilului se schimbă și el. Astăzi, o lustră clasică nu este cu pandantive de cristale. În stilul clasic modern, cristalul este rar folosit, fiind folosit mult mai des – plastic, metal și țesătură. Lustra clasică are o formă familiară nouă: nuanțe sub formă de felinare, ornamente decorative, pandantive. Poate fi montată direct pe tavan sau suspendată cu cârlig. Acest principiu se aplică tuturor lustrelor, în orice stil. 

Ce ar trebui luat în considerare?

Natura fixării lustrei depinde de înălțimea tavanului. Dacă există tavane joase, modelul suspendat nu va funcționa în niciun fel. Numărul de becuri și luminozitatea acestora depind de dimensiunea camerei și, desigur, diametrul lustrei în sine. Lustrele și corpurile de iluminat, de regulă, sunt achiziționate ultima data atunci când renovezi casa. Acestea trebuie să fie în armonie cu stilul general al casei sau camerei.

Lustre și corpuri de iluminat – design

Lustrele clasice de astăzi sunt cu linii elegante, de obicei nuanțe mate care dau lumină difuză, cu elemente de auriu în decor. Necesită prezența în încăpere și a altor corpuri de iluminat în același stil: aplice, lampadare, lămpi de masă. Prezența unui singur candelabru în centrul camerei este de domeniul trecutului. Acum, cu ajutorul corpurilor de iluminat, spațiul este zonat cu succes. La combinarea sufrageriei cu dormitorul, lustra poate fi mutată în zona livingului, iar dormitor se poate limita la iluminatul local. În magazinul online lustre-lampi.ro ai o mulțime de opțiuni.

Lustre high-tech și în stilul minimalist – Caracteristici

Stilul high-tech este întruchiparea caracterului practic și funcționalității. Acest lucru este valabil și pentru corpurile de iluminat. A cumpăra o lampă înseamnă a demonstra bun gust și gândire non-trivială. Acest stil este pentru naturi îndrăznețe și extraordinare. Concizie strictă, forme geometrice, fără decor, minimalism, schemă de culori monocromă, design futurist. Ele pot fi, de asemenea, suspendate și amplasate pe plafon în același mod. Lustrele de înaltă tehnologie pot fi rotunde, pătrate, dreptunghiulare, alungite, piramidale. Lustrele sub formă de bar, precum și cele mai fanteziste forme pot fi amplasate în case moderne. Datorită formelor lor originale, lustrele și corpurile de iluminat nu arată deloc goale și plictisitoare. Desigur, lămpile cu incandescență nu se potrivesc acestui stil. Lămpile ar trebui să fie și ele moderne, cu LED.

Estetica stilului minimalism este respingerea a tot ceea ce este de prisos. Fiecare lucru are o funcție pur practică și la locul lui. Același lucru este valabil și pentru candelabre. Modelele de lustre și corpuri de iluminat minimaliste au caracteristici distinctive precum forme simple, decor laconic – sunt excluse părțile care nu poartă o sarcină utilă, culori neutre, materiale moderne – plastic, metal, sticlă.