Airsoft distracție la modă

0
65
Airsoft distracție la modă

Airsoft – cea mai tare distracție la modă

Născut din pasiunea celor care iubesc jocurile militare și de strategie, airsoft-ul este un joc sportiv foarte apreciat, aflat la mare căutare. În acest sport, jucătorii simulează un conflict sau o misiune militară – armată, ce implică folosirea unor replici de arme reale care lansează diverse proiectile sferice, nepericuloase, din plastic. Pentru cei care au încercat măcar o dată acest mod de distracție, cel mai mare risc este acela de a face din acestă aventură un mare hobby. Cei care nu au încercat încă acest sport este timpul să tracă la … arme!

Apărut că și sport la sfârșitul anilor ʼ50 în Asia de Est, airsoft-ul a devenit rapid un joc apreciat în întreaga lume. La începutul anilor ʼ70 cunoaște un succes extraordinar în Japonia, datorită interdicției deținerii armelor de foc și în America de Nord, ca alternativă la deja faimosul paintball, ce folosește proiectile cu vopsea.

Cum se joacă airsoft?

  • Se poate juca în interiorul clădirilor, folosind tipuri de arme de airsoft cu putere adecvată, numit CQB (Close Quarters Battle)

  • Se poate juca în aer liber, în parcuri speciale, pe dealuri, în păduri, câmpuri etc, unde se pot aplica mult mai bine strategiile militare, numit Woodland

  • Se poate juca combinând cele doua stiluri, atât în interior, cât și în exterior, modalitate numită Urban.

Airsoft-ul este un joc militar deosebit, ce se joacă în minim 2 echipe, cu număr de jucători adecvați spațiului folosit, cu o strategie bine pusă la punct, cu multă pricepere și îndemânare. Acest sport lasă frâu liber imaginației pentru a concepe și îndeplini cu succes operațiuni și misiuni diverse. Având în vedere că în urma impactului cu bilele de plastic nu rămân urme vizibile, airsoft-ul se bazează în mare măsură și pe cinstea și corectitudinea participanților la joc. Jocul implică și o bună interacțiune și coordonare între coechipieri. Echipa care rămâne cu cei mai mulți jucători în viață, care reușește să detoneze bomba sau care împlinește miza jocului, oricare ar fi ea, este echipa câștigătoare.

Pentru cei care cunosc mai puțin acest joc, echipamentele tactice necesare pentru realizarea misiunilor sunt:

  • Folosirea unor accesorii adecvate pentru protecție, camuflaj și cărat muniție

  • Folosire unor replici de airsoft, așa cum sunt numite armele folosite în acest tip de joc

  • Muniția specială reprezentată de bilele din plastic, de grenade etc.

  • Folosirea de accesorii speciale pentru arme, lansatoare

  • Folosirea unor bocanci adecvați, în funcție de suprafața și tipul de teren pe care este practicat sportul.

Pentru că vorbim de un joc, distracția și siguranța trebuie să meargă mână în mână. Tocmai de aceea toate aceste echipamente trebuie să fie achiziționate de la un magazin dedicat care cunoaște în detaliu toate aspectele principale legate de accesoriile și soluțiile folosite și care vă poate oferi și toate detaliile necesare privind legislația națională în vigoare.