Cum alegem cel mai bun epilator?

0
39
Cum alegem cel mai bun epilator

Frumusetea femeii nu tine doar de aplicarea unor creme pe piele sau solare, ci trebuie avut grija si de indepartarea parului inestetic.

Odata cu venirea anotimpului cald toate femeile incep sa acorde o atentie sporita pielii si mai ales indepartarii parului nedorit.

Varianta clasica de eliminare a parului cu ajutorul lamei, este cea mai la indemana varianta insa nu si cea mai sanatoasa si cea mai buna. Indepartarea parului cu lama necesita operatiuni repetitive la cateva zile pentru a mentine o piele fina si catifelata.

Mai exista varianta indepartarii firelor de par cu ajutorul cerii. Insa folosind ceara pentru a indeparta parul necesita o rabdare de fier, o rezistenta la durere destul de mare si timp destul de mult pentru o astfel de operatiune.

In acest caz, cea mai buna metoda de a indeparta parul nedorit ramane folosirea unui epilator, varianta ce nu iti da mari batai de cap, este relativ ieftina si iti lasa pielea catifelata si sanatoasa.

Cand te hotarasti sa iti alegi cel mai bun epilator trebuie sa urmaresti cateva aspecte care sa iti faca viata mai usoara, sa nu te coste o avere si sa fie o investitie buna.

Epilatoarele sunt de mai multe feluri, epilatoare clasice cu pensete, epilatoare cu discuri rotative, epilatoare cu lumina intens pulsata (IPL), cu micro-oscilatii sau cu impulsuri. Fiecare produs in parte promite sa dea cele mai bune rezultate folosit in anumite conditii stabilite de producator.

Trebuie sa alegi epilatorul in functie de caractersticile pielii tale, in functie de bugetul pe care vrei sa il aloci dar si de rezistenta la durere pe care o ai. Fiecare aparat in parte te supune la o durere cu grad diversificat in functie de model.

Daca epilatoarele clasice cu pensete iti creaza un disconfort la folosire si te supune la o durere nu foarte mare, epilatoarele cu lumina intens pulsata (IPL) nu iti creeaza nici un fel de disconfort si nici nu simti ca ai indepartat firele de par.

Sunt si alte epilatoare ce vin cu accesorii care sa atenueze durerea din timpul procesului de indepartare a firelor de par. Cele mai bune epilatoare vin impreuna cu accesorii care sa faca procesul mai rapid, mai usor de suportat si care sa dea rezultatele mult dorite.

Daca te hotarasti sa iti alegi un model anume trebuie sa stii ca fiecare model de epilator are anumite indicatii si contraindicatii. Trebuie sa te informezi corect inainte de a cumpara tocmai pentru a nu te trezi in situatia nedorita de a-ti face rau pielii. (iritatii sau alte complicatii).

La epilatoarele clasice nu prea sunt contra-indicatii, pentru ca mecanismul este simplu. Pensetele sau discurile rotative prind firele de par si le smulge din radacina, astfel procesul fiind unul simplu dar putin dureros. Este ca si cum ai smulge cu penseta firele de par, diferenta facand-o numarul de pensete cu care vine fiecare model de epilator si automat durerea nu v-a fi aceeasi. Cu cat numarul de pensete este mai mare cu atat procesul necesita un timp mai scurt de epilare iar durerea nu v-a fi aceeasi.

Epilatoarele IPL (lumina intens pulsata) sunt recent aparute pe piata si promit rezultate foarte bune. Fiind aparate care folosesc tehnologie de ultima generatie si pretul acestora este unul pe masura. Daca pe un epilator clasic putem plati de la 200 lei pana pe la 500-600 lei, ei bine pentru un epilator IPL putem plati pana la 2000-2500 lei.

Daca stam sa facem un calcul si sa facem diferenta intre pretul platit pentru un epilator IPL si pretul pentru o sedinta de epilare la un salon, gasim un avantaj clar pentru epilator IPL pe termen mediu si lung. Achizitia unui epilator IPL ne scuteste de drumul pana la salon si de pretul platit pentru o sedinta de epilare tocmai din perspectiva epilatului acasa, in siguranta si cu aceleasi rezultate ca la salon.

Epilatoarele IPL vin cu o serie de recomandari, in functie de fiecare model in parte si de fiecare brand. Ele sunt recomandate pentru un anumit tip de ten, un anumit fir de par si necesita un anume proces anti-epilare si anume, indepartarea firelor de par cu ajutorul unui aparat de ras inainte de a folosi epilatorul IPL.

Acest epilator IPL vine cu o serie de functii care sa te ajute in indepartarea firelor de par intr-o maniera perfecta. De la functii de recunoastere a tenului si a culorii firelor de par pana la filtre UV care sa protejeze pielea de impulsurile luminoase emise in timpul procesului de epilare.

Epilatoarele clasice pot fi cu fir si fara fir. Ei bine, fiecare are avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa vedem daca ne impacteaza sau nu.

Daca pentru cineva faptul ca un epilator este dependent de o priza este un dezavantaj, pentru altcineva acest aspect nu este deranjant. Epilatoarele fara fir sunt mai usor de folosit, sunt mai comode si te lasa sa le folosesti oriunde ai dori.

Epilatoarele cu fir promit sa fie mai eficiente, mai durabile dar totodata pot fi si incomode pentru ca necesita existenta unei prize si totodata existenta unei surse de lumina in apropierea locului unde vrei sa iti desfasori procesul de epilare.

Cu ajutorul informatiile de mai sus speram ca ti-ai facut un plan de cautare si achizitionare a celui mai bun epilator.