Şamponul colorant: beneficii şi sfaturi

0
27
Samponul colorant beneficii si sfaturi

Te afli între colorări şi simţi nevoia unei împrospătări temporare ori cauţi să faci o schimbare estetică începând cu părul, dar nu ai mai cumpărat un şampon colorant până acum?

Un şampon colorant de calitate este metoda perfectă pentru tine dacă visezi la o schimbare de look, dar nu te încantă aplicarea unei vopsele de păr. De asemenea, acest produs este potrivit pentru tine dacă îţi doreşti să obţii o culoare cu un efect vizual deosebit. Poţi uita de temerile pe care le ai, de obicei, înainte să încerci un produs de colorare nou. În cazul în care nu ai obţinut nuanţa dorită, nu vei rămâne săptămâni lungi cu ea în păr, ci o vei putea elimina mai uşor.

Experimentează în voie la capitolul nuanţe până obţii pigmentul care te avantajează cel mai mult. Podoaba ta capilară nu va avea de suferit, aşa cum se întamplă în cazul utilizării în exces a vopselei de păr.

Şamponul nuanţator este un aliat de nadejde şi pentru părul vopsit care şi-a pierdut strălucirea repede. Îl poţi aplica pentru restabilirea intensităţii între serviciile de colorare profesională. Firele terne, lipsite de strălucire şi vitalitate vor primi „haine” noi, intense şi seducătoare.

Acest tip de produs mai poate fi folosit cu succes şi pentru menţinerea nuanţei preferate de blond. Şamponul cu pigment violet oferă rezultate de vis pe părul blond. Pe scurt, neutralizează nuanţa de galben ori de portocaliu din cosiţele tale.

Pentru neutralizarea îngălbenirii parului, specialiştii în domeniu mai recomandă şi şamponul colorant gri. Acest produs conferă părului alb sau grizonat o nuanţă naturală de gri.

  1. Care este diferenţa dintre un şampon pentru păr vopsit şi unul nuanţator?

Ambele sunt cunoscute în limba engleza drept ,,color shampoo”. Însă în limba română? Şamponul pentru păr vopsit şi şamponul nuanţator sunt unul şi acelaşi lucru? Ei bine, nu. Diferenţa dintre acestea şi un şampon normal este evidentă. Acestea se focusează pe culoarea şi nuanţele părului, nu doar pe spălarea, hidratarea, repararea acestuia.

Privind la şamponul nuanţator şi şampon pentru păr vopsit, diferenţa poate fi mai puţin vizibilă. Nu te lăsa indusă în eroare în aceasăa privinţă. Pentru că ele nu trebuie confundate. Nu au nici aceeaşi utilitate şi nici aceleaşi proprietăţi.

  • Şamponul pentru păr vopsit este cel mai apropiat de un şampon normal. Rolul esenţial al acestuia este acela de a spăla părul şi scalpul. Dar în plus faţă de cel normal, cel pentru păr vopsit protejează mai mult timp culoarea părului. Ingredientele sale nu se comportă dur cu vopseaua din păr si îi protejează intensitatea. Astfel, culoarea rămâne luminoasă şi strălucitoare cât mai mult timp. De asemenea, şampoanele pentru păr vopsit sunt deseori îmbogăţite cu ingrediente hidratante. Acestea au rolul de a proteja firul de păr împotriva deteriorării din cauza vopselei. Îl pastrează fin şi mătăsos, fără să aplice presiune şi să îl facă aspru şi tern.
  • Şamponul nuanţator, în schimb, este mai puţin conceput pentru spălarea părului şi a scalpului. Şi mai mult pentru colorarea şi accentuarea nuanţelor şi tonurilor de culoare din păr. În funcţie de tipul acestuia, şamponul nuanţator poate avea multiple rezultate.

Esteto.ro are atât şampoane nuanţatoare, cât şi şampoane pentru păr vopsit. Pe lângă asta, ei comercializează şi produse pentru machiaj la preţuri avantajoase.