Avantajele tratamentelor naturale

0
75
Avantajele tratamentelor naturale

Natura a fost intotdeauna darnica cu oamenii. De mii de ani plantele medicinala au tratat suferintele acestora. Chir daca stiinta a evoluat si medicina moderna cunoscut noi frontiere, remediile naturiste raman solutii eficiente care completeaza tratamentele agresive alopate. Avantajele tratamentelor naturale sunt numeroase, plantele medicinale favorizeaza vindecarea bolilor si contribuie la intarirea organismului si refacerea acestuia dupa boala.  In randurile urmatoare ne propune ne propunem sa descoperim care sunt beneficiile acestor tratamente naturiste, cum functioneaza ele, si ce plante si ceaiuri medicinale trebuie sa avem la indemana pentru a nu ne lasa surprinsi de bolile sezoniere.

Iata care sunt avantajele leacurilor din natura.

1.Nu au efecte adverse

Primul si cel mai mare beneficiu tine de faptul ca actioneaza eficient si nu produc reactii adverse. Ceaiurile, tincturile, uleiurile extrase din plante sunt eficiente si actioneaza cum trebuie, nu au efecte secundare si pot fi folosite de la orice varsta. Pot fi achizitionate de la magazinele naturiste fara prescriptie medicala. Sunt adjuvante eficiente pentru tratamentele alopate traditionale. In numeroase cazuri, in special in viroze, aceste remedii – ceaiuri medicinale si tincturi – sunt cea mai sigura modalitate de refacere a organismului.

2. Actioneaza in mai multe directii

Preparatele naturiste au in compozitie compusi fenolici, uleiuri volatile si substante cu efecte exceptionale care favorizeaza grabirea vindecarii. Daca in cazul preparatelor alopate, fiecare substanta trebuie administrata orientat pentru o anumita afectiune, in cazul plantelor medicinale lucrurile stau altfel. Un ceai din plante poate actiona in mai multe directii, poate avea efecte calmante, stomahice, antiinflamatoare, antispetice si imuno stimulatoare. Deci ingerarea unui singur preparat ofera numeroase beneficii. Trebuie mentionat ca preparatele de tip infuzie sunt si hidratante, iar hidratarea corecta este esentiala indiferent de afectiune.

3. Sunt ieftine

Preparatele cu extracte din plante medicinale sunt ieftine. Fata de medicamentele din farmacii care pot costa sute de lei – chiar si pentru raceli sezoniere banale – acestea pot fi achizitionate cu costuri minime. Un ceai cu efecte calmante din tei, unul cu actiune expectoranta precum cel din cimbrisor si unul cu fructe de padure bogat in vitamina C costa mai putin decat un sirop de tuse din farmacie. Tratamentul cu ceaiuri este mai usor de administrat si chiar mai placut decat alternativa oferita de farmacii. 

4. Sunt bine tolerate de organism

Remediile naturiste nu au compusi sintetici obtinuti in laborator, organismul le recunoaste rapid si le asimileaza usor. Acesta este si motivul pentru care sunt atat de eficiente. In plus nu influenteaza in mod negativ functiile organismului.

Cei ce aleg sa se trateze cu remedii naturiste nu se supun  riscului de intoxicatie sau supradozaj.

5. Pot fi administrate pe termen lung

Plantele medicinale pot fi utilizate pe termen lung! In cazul acestora nu exista risc de dezvoltare a afectiunilor secundare. Tratamentele naturiste nu produc dependenta si sevraj, deci intreruperea acestora poate fi realizata in orice moment, fara a exista consecinte ulterioare. 

Pentru a beneficia de efectele benefice ale plantelor medicinale este important sa fie administrate corect, ca si in cazul tratamelelor medicamentoase nu trebuie luate dupa ureche ci sub indrumarea unui specialist. Eficienta acestora se dovedeste mai mare in cazul in care preparatele sunt realizate si administrate corect,  conform indicatiilor medicului curant.