Ceaiul de ghimbir este solutia spre care multe persoane se orienteaza, acest ceai avand o multime de efecte benefice asupra organismului. Fiind utilizat de mii de ani, el are un rol important in combaterea indigestiei, a racelilor de sezon, dar si a migrenelor. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scapa de bronsita, dar si de infectiile respiratorii. In unele parti ale lumii, ceaiul de ghimbir este folosit sub forma de comprese, fiind utilizat in tratarea arsurilor pielii.
Modul de preparare
Este foarte important ca atunci cand se prepara sa va orientati doar catre radacina proaspata de ghimbir. Luati o bucata de radacina si spalati-o cat mai bine sub un jet de apa rece. Dupa ce ati facut acest lucru, dati-o prin razatoare si puneti un litru de apa la fiert. In momentul in care apa fierbe, puteti adauga ghimbirul razuit. Lasati sa fiarba timp de un minut, iar apoi puteti stinge focul si lasati ceaiul acoperit pentru 30 de minute. Acest ceai se va consuma alaturi de miere, menta si suc de lamaie.
Principalele contraindicatii
In cazul in care suferiti de afectiuni renale, nu ar trebui sa consumati acest ceai pentru ca el nu va face decat sa va agraveze mai mult problemele. Nu exista inca aspecte bine argumentate cu privire la consumul acestui ceai de catre gravide, de aceea, daca sunteti in aceasta situatie, ar trebui sa consulatati un medic, in special atunci cand va confruntati cu greturile matinale. Un alt lucru de avut in vedere este sa evitati consumul in exces de ceai de ghimbir. Daca veti consuma prea mult ceai de ghimbir, in loc sa faceti bine digestiei, veti ajunge sa aveti parte de unelee simptome neplacute, cum ar fi diareea, greata, arsurile in capul pieptului sau o hiperaciditate gastrica.
In cazul in care aveti diabet, ghimbirul consumat in exces va reduce nivelul zaharului din sange, el cauzand chiar hipoglicemie. Un alt lucru pe care trebuie sa stiti este ca daca urmati un tratament cu analgezice, este mai bine sa evitati ceaiul de ghimbir pentru ca poate cauza palpitatii, dar si sangerari neobisnuite. In cazul in care veti fi supusi unei interventii chirurgicale, ar fi bine sa evitati ceaiul de ghimbir. Se pare ca substantele din aceasta planta pot interfera cu cele din cadrul unei anestezii generale. Acesta este motivul pentru care medicii recomanda sa nu consumati acest ceai, cu cel putin o sapatamana inainte de a avea loc interventia chirurgicala.
Citeste si: Ceai de Ghimbir Preparare Corecta