Cum să creşti valoarea maşinii la momentul vânzării

0
53
Cum să creşti valoarea maşinii la momentul vânzării

Chiar dacă vânzarea maşinii nu este în plan, valoarea acesteia pe piaţa este un aspect care trebuie să-l preocupe în permanenţă pe proprietar. Importantă nu este doar achiziţionarea unei maşini la preţ bun, ci şi posibilitatea de a o revinde la un preţ avantajos, motiv pentru care DailyDriven își sfătuiește cititorii să-şi ia toate măsurile pentru a creşte valoarea autovehiculului.

Brandul şi modelul influenţează preţul la revânzare

Atunci când cumpără o maşină, mulți nu-şi pun întrebări legate de revânzarea acesteia. Se bucură de achiziție și le este suficient! Vestea proastă este că degeaba cumpăra o maşină la un preţ bun, dacă valoarea la revânzare este mică – doar că aceasta este o concluzie la care mulţi ajung prea târziu. Recomandat ar fi să-şi îndrepte atenţia către branduri apreciate şi dorite de clienţi şi un model care să-şi păstreze cât mai mult timp valorea pe piaţă. Astfel, în momentul revânzării vor obţine un preţ bun şi o vor vinde mașina destul de repede.

O maşină întreţinută, visul oricărui şofer

Sunt maşini second hand puse în vânzarea care arată precum cele noi chiar şi după o folosire îndelungată, pentru că au fost foarte bine întreţinute de proprietari. Un autoturism îngrijit va obţine cu uşurinţă un preţ mai bun. Cei care iau în calcul vânzarea maşinii trebuie să-şi facă reviziile la timp, în service-uri autorizate cu produse originale, şi să o curate frecvent atât la exterior, cât şi la interior. De asemenea, un garaj sau o prelată care să protejeze maşina reprezintă un mare plus.

Orice reparaţie trebuie să fie făcută cu piese noi, originale, pentru ca preţul de vânzare să nu fie impactat. Pe de altă parte, în cazul în care maşina a fost implicată într-un eveniment rutier cel mai potrivit este ca potenţialul cumpărător să fie informat cu sinceritate, asigurându-l că reparaţiile s-au făcut cu piese de calitate, de persoane autorizate. Se poate dovedi utilă păstrarea facturii de la service şi de la achiziţionarea pieselor pentru a fi arătată la cerere.

Pregătirea de vânzare, un pas ce nu trebuie omis

Prima impresie contează, chiar şi la maşini. La întâlnirea cu un potenţial cumpărător, proprietarul maşinii trebuie să se afişeze cu automobilul în cea mai bună stare. Pentru vânzare, maşina trebuie, în primul rând, să fie curăţată la exterior şi la interior. Apoi, elemente precum becuri arse, ulei neschimbat, filtre vechi trebuie să lipsească din peisaj. Miciile detalii sunt cele care fac diferenţa, iar cei care vor un preţ cât mai bun nu trebuie să scape nimic din vedere. De asemenea, cei care au de gând să promoveze maşina pe site-urile de vânzare trebuie să-i facă poze relevante şi de calitate şi să ofere în descriere cât mai multe informaţii.

În concluzie, valoarea la revânzare a unei maşini este influenţată de o serie de factori, pornind încă de la achiziţionarea acesteia şi continuând cu întreaga experienţă a proprietarului cu automobilul. Păstrarea maşinii într-o stare cât mai bună este garanţia obţinerii unui preţ mai mare şi, în plus, asigură confortul şi siguranţa celor care o folosesc zi de zi.

Acestea sunt doar câteva sfaturi de intreținere auto oferite de specialiștii DailyDriven, de care cei care își cumpără o mașină azi ar trebui să țină cont pentru ca într-un mâine mai îndepărtat să poată obține un preț bun în situația în care vor decide să o vândă.