Bucura-te de o atmosfera placuta la locul de munca

0
368
Bucura-te de o atmosfera placuta la locul de munca

De multe ori se intampla sa petrecem mai mult timp la birou decat acasa. Mai ales daca locuim intr-un oras mare si aglomerat, timpul petrecut acasa, fara cel in care ne odihnim, este unul redus si, tocmai de aceea, este indicat ca la birou sa ne bucuram de o atmosfera cat mai placuta care sa ne dea energie si sa ne mentina activi.

Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa beneficiem la locul de munca este un mobilier adecvat care sa nu ne creeze probleme de sanatate.

Fii atent la tipul de mobilier pe care il ai

In principal, atunci cand mergi la locul la munca ti se ofera un birou si un scaun standard, fara a avea sansa de a alege ceva potrivit pentru tine. Din pacate, nu multi angajatori se gandesc la calitatea obiectelor pe care le aleg pentru angajati si, cu toate ca efectele negative generate nu se vad imediat, pe termen lung acestea pot fi insemnate.

Iar mobila de birou este mult mai importanta decat crezi. Fara a fi vorba despre aspectul sau estetic, aceasta iti poate influenta viata si sanatatea pe o perioada indelungata de timp. Mobila de birou ar trebui sa fie usor adaptabila mai multor persoane, astfel incat sa nu le provoace diverse probleme.

Spre exemplu, un birou prea jos comparativ cu inaltimea ta iti va afecta spatele dupa o anumita vreme, fiind nevoit sa stai destul de aplecat pentru a iti putea face treaba. Tot in acest sens, si alegerea unor scaune de birou ar trebui facuta cu atentie pentru a nu provoca aceleasi probleme cu spatele. Astfel, este recomandat ca scaunele de birou sa fie usor reglabile si sa ajute coloana sa pastreze o forma potrivita pe durata intregii zile.

De regula, achizitionarea unor scaune de birou ar trebui facuta pentru fiecare angajat nou venit. Daca exista cazul unui angajat care a petrecut mai multi ani in firma si a folosit acelasi scaun de birou, acesta a capatat in timp o forma dupa caracteristicile sale.

Mobilierul de birou directorial, o alta alegere importanta

In cazul in care vei ocupa un loc de conducere este indicat sa acorzi atentie pentru acel mobilier de birou directorial. Calitatea acestuia, spatiile de depozitare disponibile, precum si aspectul estetic sunt aspecte destul de importante care iti pot influenta, mai mult sau mai putin, activitatea.

In general, este indicat sa fii atent la calitatea obiectelor care ti se pun la dispozitie si la efectele mai putin placute pe care acestea ti le pot genera. In plus, nu ezita sa vorbesti despre ceea ce crezi ca nu reprezinta o alegere potrivita pentru sanatatea si starea ta.