Cele mai răspândite boli osteoarticulare și remediile naturiste

0
88
Cele mai răspândite boli osteoarticulare și remediile naturiste

Bolile articulare pot afecta una sau mai multe articulații. Există o mulțime de astfel de patologii. De exemplu, astăzi există mai mult de 100 de tipuri de boli comune, cum ar fi – artrita. Patologiile articulare diferă unele de altele în ceea ce privește cauza și localizarea procesului. Simptomele acestor boli sunt adesea foarte asemănătoare. Principalul simptom este durerea care se agravează odată cu mișcarea. Mișcările articulației afectate sunt constrânse. În exterior, există umflături și, în unele cazuri, o schimbare a formei articulației.

Cauzele artritei

Artrita (osteoartrita) se dezvoltă de obicei din motive precum leziuni, infecții cronice care duc la scăderea imunității, boli autoimune și reacții alergice, lipsa de vitamine și minerale în alimente, ereditatea. În absența unui tratament corect și în timp util, artrita trece de la o formă acută la una cronică. În acest caz, complicațiile sunt adesea observate sub formă de modificări degenerative în articulație (artroză).

Artroza și cauzele apariției acesteia

Artroza este una dintre cele mai frecvente boli cronice ale articulațiilor, de natură metabolică. Artrozele se caracterizează prin modificări ale cartilajului articular. În stadiul inițial al artrozei, o persoană experimentează durere ca urmare a efortului fizic brusc și, pe măsură ce boala se dezvoltă, aceasta devine constantă. Există umflături în zona articulației, precum și rigiditate a mișcărilor și durere la trezire.

Cel mai adesea, artrozele afectează articulațiile genunchiului și șoldului, precum și falangele digitale. Boala afectează în special, persoanele de vârstă mijlocie, precum și persoanele în vârstă. Adesea există și un alt tip de artroză, precum osteoartrita. În plus față de simptomele de mai sus, se caracterizează prin deteriorarea oaselor articulare cu dezvoltarea osteofitelor, îngroșarea pungii articulare și spasmul mușchilor care o înconjoară.

Formarea osteoartritei apare cel mai adesea în articulațiile mari. Soiurile acestei boli includ coxartroza (boala articulației șoldului), Gonartroza (boala articulațiilor genunchiului), Osteocondroza (o boală care afectează vertebrele, precum și discurile intervertebrale). Deoarece bolile articulare sunt frecvente, există multe remedii naturiste prezente în magazinul online sanavita.ro, care promit să trateze durerea, umflăturile și rigiditatea în câteva ore. În magazinul online există medicamente naturiste cu vitamine naturale, cum ar fi Calciu Coral pentru rahitism și decalcifierea oaselor, vitamine care conțin glucozamină și condroitină, creme si unguente așa cum sunt produsele Arnica cremă, gel și unguent cu efect de calmare rapidă. Proprietățile acestui produs, indiferent de forma sa, sunt multiforme, accelerează cu ușurință procesul de vindecare, stimulează aportul de sânge, iar procesul de regenerare are loc împreună cu acțiunea antiinflamatoare.

Vezi toata gama pe Sanavita

Importanța acidului hialuronic 

Unul dintre cele mai remarcabile produse, este Acidul Hialuronic. Una dintre principalele substanțe implicate în structura și funcția articulațiilor, este acidul hialuronic. Această substanță biochimică complexă este componenta principală din organism pentru lubrifierea articulațiilor (lichid sinovial), sânge, salivă și multe altele. Aproximativ 15 g de acid hialuronic sunt prezente în mod constant în corpul uman. Sursa principală de hialuron în corpul uman este nutriția. Acidul hialuronic joacă un rol foarte important pentru o persoană și articulațiile sale, responsabile de vâscozitatea lichidului sinovial, asigurând o alunecare suficientă a cartilajului pentru mobilitatea, flexibilitatea și elasticitatea articulației în sine. Această substanță participă la nutriția elementelor articulare și ajută la menținerea mobilității articulare chiar și cu un procent ridicat de distrugere.