Află aici cât este de important să utilizezi echipamente de protecție la muncă

0
32
Află aici cât este de important să utilizezi echipamente de protecție la muncă

Echipamentul individual de protecție nu este întotdeauna o opțiune. De multe ori, anumite tipuri de echipament sunt o cerință legală. Cu multe pericole la locul de muncă, chiar dacă nu este întotdeauna confortabil să porți echipament de protecție, este totuși important. Este posibil ca unele pericole să nu fie aparente sau să nu se întâmple des, dar atunci când se întâmplă, acestea pot fi foarte periculoase.

Rămâi protejat la locul de muncă

Dacă supraveghezi angajații, este sarcina ta ca angajator să te asiguri că lucrătorii tăi folosesc echipamente de siguranță. Deși este posibil să nu rămâi cu fiecare angajat tot timpul, ar trebui să-i încurajezi să-și folosească echipamentul, dar ar trebui să le si furnizezi unul de înaltă calitate pentru utilizarea lor.

Dacă lucrătorii nu se simt confortabil să îl poarte sau dacă consideră că nu este atrăgător, este mai puțin probabil să-l folosească. Deși s-ar putea să nu crezi că stilul este o parte importantă a echipamentelor de protecție, te înșeli și producătorii înțeleg această importanță, așa că lucrează pentru a crea articole de îmbrăcăminte care nu sunt inestetice.

Deși există numeroase modele și stiluri de echipamente de protecție, și pentru a se proteja, un angajat trebuie să înceapă cu casca de protecție și să termine cu picioarele, încălțând o pereche de bocanci cu bombeu, în cele ce urmează sunt prezentate cele mai importante tipuri de echipament de protecție:

1. Protecția capului

Aproape orice șantier de construcție pe care îl vei vedea va fi o mare de pălării galbene. Aceste pălării special concepute protejează capul și gâtul muncitorului de impact. Majoritatea șantierelor solicită oricui pe șantier să poarte o pălărie chiar dacă nu lucrează activ.

2. Protecție respiratorie

Când sunt prezente substanțe toxice, lucrătorii trebuie să aibă protecție respiratorie. Chiar dacă nu poți vedea, mirosi sau degusta pericolul, dacă s-a stabilit că lucrătorii au nevoie de această protecție, atunci ei trebuie să o poarte.

Fie că ești protejat de praf, vapori, pesticide, vopsea spray sau alte substanțe dăunătoare, este esențial să ai protecție respiratorie. Orice contaminanți ai aerului pot cauza probleme pulmonare sau de altă natură. 

3. Protecția ochilor și feței

Ochii și fața sunt printre cele mai sensibile părți ale corpului. Orice lucrător trebuie să se asigure că are grijă corect de față și ochi, obținând protecția necesară, cum ar fi măștile de față, scuturile pentru ochi sau ochelarii de siguranță.

Lucrătorii în metal, în lemn și cei care lucrează în diverse domenii de fabricație au adesea nevoie de protecție pentru ochi și față . Nu știi niciodată când o despicătură sau un ciob s-ar putea desface și zbura spre față.

4. Protecția auzului

Deoarece nu poți vedea deteriorarea auzului, este ușor să treci cu vederea acest tip important de protecție. Zgomotul industrial poate provoca leziuni auditive grave care nu pot fi reparate. Este recomandat ca lucrătorii să fie expuși la zgomot doar la 85 de decibeli pentru maximum opt ore. Protecția auzului este cel mai adesea sub formă de căști sau dopuri pentru urechi.  

5. Mâinile și pielea

Mâinile și pielea vin în contact cu substanțe chimice potențial periculoase sau săpun aspru. Dacă vrei să îți protejezi mâinile și pielea, există diferite tipuri de mănuși pe care le poți purta. Mănuși din cauciuc, mănuși rezistente la tăieturi, mănuși rezistente la căldură și mănuși cu lanț sunt câteva dintre opțiunile pe care le poți folosi pentru a-ți proteja mâinile și pielea, împreună cu celelalte piese de îmbrăcăminte de lucru.

Angajații care lucrează într-un loc de muncă sigur sunt mai fericiți și mai productivi decât cei cărora nu le place să vină la muncă, de aceea trebuie îndeplinite toate condițiile pentru a face asta.