Ferestre și uși pentru case eficiente energetic

0
90
art5-geam_termopan_aluminiu_helios_performant88_premium-f682b8b0

La ce să fii atent când ridici construcții ce trebuie sa îndeplineasca normativele caselor nZeb

Normele europene impun obligativitatea creșterii performanței energetice a clădirilor (prin Directiva 2010/31/UE de modificare a Directivei 2002/91/EC) – tara noastra se aliniaza acestor cerinte, prin Legea NR 372/2005 ce prevede la art. 14 – Clădirile noi, pentru care recepția la terminarea lucrărilor se efectuează în baza autorizației de construire emise începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie sa fie reduse la valorile din actul normativ in vederea reducerii emisiilor de carbon (pentru detalii consulta legea). 

Casele NZEB

Aceasta abreviere – NEARLY ZERO Energy BUILDING – face referire la clădiri al căror consum de energie redus și implica o serie de beneficii pentru noi, ca proprietari si utilizatori: economii la facturile de energie (racire si incalzire), confort sporit, un microclimat interior mai sănătos pentru toți ocupanții si nu in ultimul rand protejarea mediului.

In acest context, pe langa izolarea pereților, a podului și a mansardei, folosirea de materiale performante, un rol deosebit de important îl joacă ușile (de intrare, culisante – catre exterior) si ferestrele. Iată așadar care sunt lucrurile de care trebuie sa ții cont înainte de comanda aceste elemente pentru locuința ta:

  • Performante functionale aparte, menite sa ofere un coeficient de izolatie termica ce respecta cele mai recente normative legislative din domeniul construcțiilor.
  • Materiale – profil, sticla, garnituri, bagheta – de ultima generatie

Usi culisante de top – Select 76 de la Helios

Grație materialelor utilizate – profilului german cu 5 camere, pachetelor de sticla tripla, 3 garnituri, o garnitura speciala de jur împrejur plus bagheta caldă pentru pachetul de sticlă – Select 76 atinge un coeficient termic de 0,70W/(m2K). Alege acest produs pentru un plus de confort și rafinament. Suprafețele vitrate mari, castigul de spatiu, posibilitatile numeroase de design, sistemul de culisare modern fac din aceasta glisanta o opțiune corecta atat pentru terase, verande cat și pentru spații comerciale.

Uși exterioare si ferestre din PVC sau aluminiu

Te întrebi ce sa urmaresti cand citesti o descriere de produs sau o fișa tehnica, privind eficienta termica a unei ferestre ori a unei uși?

  • Gradul de izolatie termica – prin coeficientul de transfer termic, masurat in watt pe metru patrat-Kelvin (w/m2K).
  • Profilul – vezi materialele folosite, adancimea si garniturile mediane in profil (unde exista);
  • Sticla – urmărește numărul de foi, grosimea și tipul acesteia (unele opresc razele UV și efectul de sera iar altele sporesc izolatia termica)
  • Garniturile
  • Alte opțiuni – unele ferestre (de exemplu fereastra Performant 88 cu termomodul de la Helios) oferă posibilitatea adaugarii unui profil cu spumă în camerele de armatura ale tocului si cercevelei, pentru un plus de izolatie termică.
  • Garantia

Construiește pentru viitor, scade emisiile de carbon și ajuta-ti locuința sa consume mai puține resurse!