Importanta specializarii in reparatiile cutiilor de viteze camioane

0
41
Importanta specializarii in reparatiile cutiilor de viteze camioane

Meseria de mecanic ce repara cutii de viteze este una foarte importanta in industria auto. Nu toti mecanici auto sau camioane pot repara cutii de viteze de aceea se fac specializari pentru a acumula cunostinte specifice in acest domeniu.

Pentru ca este o meserie care necesita cunostinte aparte, de multe ori in jurul acesteia apar firme specializate care ofera servicii de specialitate la un nivel superior.

Specializarea in domeniu duce la randament mai bun

Chiar si logica ne spune ca cine se specializeaza intr-un domeniu, are un randament mai bun decat cel care doar din cand in cand lucreaza in domeniul respectiv. Nu degeaba in tarile ocidentale pentru fiecare ramura se fac specializari separat si fiecare munceste doar ceea ce corespunde specializarii lui.

Chiar si la noi au aparut firme care sunt specializate in diverse domenii, unde sunt necesare calificari speciale pentru a duce la bun sfarsit lucrarea. Reparatia cutiilor de viteze este o meserie in care chiar este nevoie de unelte speciale si specializari.

Multi mecanici de cutii de viteze se specializeaza doar pe un anumit tip de vehicul si nu lucreaza si pe alte tipuri. De exemplu daca cineva repara cutii de viteze MAN, nu este sigur ca stie sa faca si cutii de viteze Scania sau Mercedes.

De ce o firma specializata in reparatii cutii de viteze?

O firma specializata in reparatii cutii de viteze camioane cum este si SC MOROGEC AUTO SRL din Baia Mare, lucrand doar in acest domeniu, are informatiile necesare pentru repararea tuturor tipurilor de transmisii.

Astfel, in atelierul lor, apar majoritatea tipurilor de camioane pentru reparatii, de la Man, Scania, Mercedes, Volvo, Daf sau Iveco. Specializarea mecanicilor ajuta ca reparatiile sa fie facute cu mult succes la toate tipurile de camioane si vehicule utilitare.

Importanta reparatiilor corecte la cutiile de viteze este vitala, vehiculele nu pot functiona cu transmisia defecta, firmele pierd bani chiar si cand vehiculul nu lucreaza. Importanta acestui mecanism e mare pentru ca asigura functionarea corecta a camionului.

Este bine sa alegem corect cu cine facem reparatia si sa nu ne trezim cu surprize mai tarziu, cu reparatii ulterioare din diverse motive. Chiar daca este garantie pe manopera si reparatiile ulteriora nu se platesc, tot se pierde timp pretios in care vehicului putea sa produca bani.

Daca alegerea service-ului nu este bine facuta si lucrarea nu a fost realizata cum trebuie, acest lucru ne poate cauza probleme. O defectiune datorata unei piese neschimbate sau schimbata cu una gresita ne poate lega la sol cateva zile in plus  pana la o noua reparatie.

Toate ofertele de reparatii cutii viteze care exista pe piata, au pachete avantajoase, tocmai de aceea este destul de greu sa alegi oferta cea mai buna. Garantia lucrarii poate fi un bun inceput dar trebuie sa avem grija si de alte aspecte cum ar fi, calitatea pieselor pe care le utilizeaza, timpul de executie a reparatiei si alte detalii.