Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice – Diversitatea etnică locală

0
56

Asociația Letea în UNESCO organizează, în perioada 14-21 iulie, cea de-a treia ediție a Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, în cel mai izolat sat din Delta Dunării – Letea și invită persoanele interesate să participe să trimită CV-ul pe adresa office@letea.eu, până pe 6 iulie.

Şcoala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice este un proiect educațional teoretic și practic care aduce în prim plan tradițiile rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor locale și transpunerea lor în modele arhitecturale și de design contemporan.

În 2020, tematica școlii este diversitatea etnică locală și presupune documentarea asemănărilor, diferențelor și influențelor pe care comunitățile de români, ucraineni și ruși lipoveni le-au avut reciproc, în comuna C.A Rosetti.
Comunitatile etnice își vor prezenta tradițiile în cadrul unui program didactic organizat în timpul Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, cu scopul de a promova patrimoniul imaterial deltaic!

Intervențiile practice sunt organizate în vederea renovării clădirii Centrului Comunitar Letea, înființat de către Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu Asociația Letea în UNESCO, în satul Letea, comuna C.A Rosetti. Clădirea existentă nu respectă normele specifice construcțiilor din Rezervația Biosferei Deltei Dunării, iar prin intermediul școlii de vară ne propunem o intervenție asupra construcției, folosind tehnici tradiționale.

Şcoala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice este un proiect derulat de Asociația Letea în UNESCO, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul Cluburilor Rotaract București, prin proiectul Bookurie și al Fundației Pro Patrimonio și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru mai multe informații, contactați-ne la: Loredana Pană, loredana.pana@letea.eu, 0729882603