Sfaturi utile despre cum trebuie să alegeți service-ul care se va ocupa de mașina dumneavoastră

0
22
Sfaturi utile despre cum trebuie să alegeți service-ul care se va ocupa de mașina dumneavoastră

Este important să știți cum să alegeți un service bun pentru verificarea sau reparația autoturismului dumneavoastră.

            Ce este autorizarea RAR?

            Este recomandat ca service-ul auto la care apelați să fie autorizat de către Registrul Auto Român. Această autorizație trebuie afișată de către administratorii service-ului într-un loc vizibil. Dacă totuși nu reușiți să o localizați, atunci o puteți solicita  personalului de acolo. Dacă acesta ezită să o arate, înseamnă că ceva nu este în regulă. În astfel de situații sfatul nostru este să vă îndreptați atenția către un alt furnizor.

            Acordați o atenție mai mare firmelor care au review-uri bune!

            Există situații în care un coleg sau un prieten vă face o recomandare. Nu este suficient!! Cel mai sigur este să căutați pe internet service-urile care au multe review-uri bune. Practic, acestea reprezintă o garanție în plus a calității serviciilor prestate.

            Solicită o vizită în interiorul spațiului de lucru.

            Dacă este pentru prima dată când apelați la serviciile unui service-auto, este bine să solicitați personalului o vizită înainte de a lăsa mașina la reparat acolo. În felul acesta aveți ocazia să vedeți dotările de care acesta dispune. De cele mai multe ori, atelierele mari de reparații oferă servicii de mai bună calitate și mult mai diverse. Un alt lucru de care nu este bine să uitați este dacă firma oferă garanție pentru reparațiile efectuate. Întrebați și de perioada acordată. În mod obligatoriu firma respectivă trebuie să vă ofere factura și bon fiscal pentru reparații. Este o altă dovadă de profesionalism și corectitudine!

            Pentru mașinile mai complexe este obligatoriu ca dotările să fie de ultimă generație sau măcar apropiate. Doar în felul acesta diagnoza defecțiunilor se poate face cu acuratețe. Nu este deloc recomandat să înlocuiți piese care sunt bune în cazul în care aparatura emite erori. Costurile pot fi prea mari în această situație!

            Cereți și recomandarea prietenilor, colegilor sau rudelor apropiate.

            De cele mai multe ori este cea mai sigură metodă de a alege cel mai sigur loc unde mașina dumneavoastră poate fi verificată sau reparată în condiții de siguranță maximă. Vă recomandăm ca întotdeauna să puneți următoarea întrebare: de cât timp colaborezi cu acest service-auto? Răspunsul la această întrebare trebuie să va determine să alegeți sau nu firma respectivă.

            Întrebați, preventiv, dacă firma de reparații auto oferă și servicii de deblocări auto și dacă lucrează și în week-end. Există posibilitatea să aveți nevoie dumneavoastră sau un prieten sau chiar o rudă și de astfel de servicii. Nu sunt multe companii în România care se ocupă de deblocări auto. Există însă companii care pot oferi servicii de deblocare chiar și în alte județe. Spre exemplu compania Expert-Deblok acordă servicii profesionale de deblocări auto în mai multe localități din țară. Tot cu ajutorul lor puteți rezolva probleme de deblocari auto brasov  și în week-end.

            Prețurile mici nu reprezintă o ofertă bună în acest domeniu.

            Dacă un service auto practică prețuri mici, nu este un argument convingător să apelați la serviciile lui. Personalul calificat cu multă experiență, întotdeauna solicită salarii pe măsură! Echipamentele de lucru trebuie întreținute bine, verificate periodic iar acest lucru înseamnă cheltuieli suplimentare suportate din bugetul companiei frecvent.

            Taxele la stat sunt destul de mari, contribuțiile pentru salariați la fel. Nu este o alegere bună să alegeți un service-auto care practică prețuri mici. Puteți face această alegere doar în situația în care aveți recomandări multiple de la persoane care au colaborat cu acea companie timp îndelungat și numai în situația în care au realizat și lucrări complexe.               

Sperăm să va ajute aceste sfaturi pentru alegerea corectă a celui mai bun service-auto pentru mașina dumneavoastră! Va dorim mult noroc și reparații cât mai puține