Care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un espressor pe baza de capsule de cafea

0
72
Care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un espressor pe baza de capsule de cafea

1. Dimensiunea rezervorului

Orice espressor care functioneaza cu capsule de cafea va avea un rezervor de apa reincarcabil, deci verificati marimea acestuia inainte de a cumpara. Orice rezervor care este mai mic de un litru va necesita o incarcare mai frecventa, mai ales daca preferati bauturi lungi.

2. Presiunea

Acesta se refera la cat de multa forta este utilizata de masina pentru a pompa apa prin capsula. Cautati un minim de 15 beri pentru o crema bogata, desi masinile proiectate sa poata prepara o gama larga de bauturi pot exercita o presiune mai mica.

3. Spuma de lapte

Exista doua moduri in care masinile de cafea de cafea care functioneaza pe capsule pot sa prepare cappuccino, latte si alte preparate ae baza de lapte. Primul este prin utilizarea de capsule cu lapte praf – acestea sunt minunate daca nu aveti acces la un frigider, dar nu sunt pe gustul tuturor. Cealalt mod este printr-un dispozitiv atasat espressorului care produce spuma de lapte din lapte proaspat.

4. Dimensiunea bauturii

Unele espressoare sunt excelente pentru cei carora le place un espresso dimineata, iar altele sunt potrivite pentru cei care prefera un latte la sfarsit de saptamana. In acelasi timp, unele aparate pot prepara o gama variata de bauturi de dimensiuni diferite. Adesea exista capacitatea de a ajusta cantitatea de apa distribuita in functie de gust. De asemenea, puteti sa salvati setarile preferate pentru a crea mai simplu bauturi personalizate. Cea mai noua generatie de masini de cafea poate fi chiar controlata de o aplicatie pe smartphone, astfel incat sa le puteti seta sa pregateasca un espresso imediat ce iesiti din dus dimineata.

5. Dimensiunea tevilor

Verificati ca exista suficient spatiu pentru ceasca dvs. preferata sub gura pe unde se scurge cafeaua din espressor. Unele masini de cafea pentru capsule au platforme inguste, sub care nu vor avea loc cani mari. Fanii bauturilor tip espresso ar trebui sa caute tevi care pot fi lasate in jos sau platforme reglabile care ridica cestile mici spre locul unde se scruge cafeaua in ceasca. Acest lucru nu numai ca ajuta la impiedicarea stropirii pe suprafata de lucru, ci contribuie si la o crema mai consistenta a espresso-ului.

6. Ce bauturi poate prepara espressorul cu capsule?

Majoritatea masinilor de cafea pot sa prepare bauturi clasice pe baza de lapte, dar sunt tot mai frecvente aparatele care pot produce orice tip de specialitate de cafea, de la un chai latte, la un caramel macchiato. Unele masini de cafea pot, de asemenea, sa faca bauturi reci.

Astfel, in caz ca va intrebati daca ar trebui sa alegeti un esprssor care functioneaza pe baza de capsule Lavazza Blue sau Tchibo Cafissimo, ar trebui sa tineti cont si de criteriile de mai sus, in afara de cele legate de pret sau de preferinta pentru un anumit brand.