Cele mai importante caracteristici ale unei mese de ping pong

0
114
Cele mai importante caracteristici ale unei mese de ping pong

Sportul, indiferent de natura lui, reprezintă un domeniu în care, de regulă, doar specialiștii pot să emită păreri pertinente. Din motivul acesta poate fi dificil de determinat echipamentul potrivit și alte elemente necesare pentru începatori. Începătorii pot face mai greu diferența, de exemplu, între o masă de ping pong bună și o alta cu caracteristici necompetitive.

Care sunt cele mai importante caracteristici pentru o masă ping pong bună?

Cu siguranță că paletele sunt foarte importante și trebuie să fie selectate corect, insă este foarte important ca masa sa fie una dintre cele mai bune.

Nivelul de joc este unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unei mese de ping pong

În funcție de nivelul de joc pot fi selectate mese pentru: începători, cu scop recreațional, pentru profesioniști sau pentru avansați. De asemenea, exista și mese potrivite pentru campionate și competiții.

Având drept punct de reper ideea că o astfel de masă poate fi o investiție considerabilă din punct de vedere financiar, în momentul în care se urmărește un model pentru practicanții ocazionali nu este necesar să se achiziționeze unele foarte sofisticate Mesele simple care au foarte puține caracteristici vor fi recomandate persoanelor incepătoare. În cazul în care masa urmează să fie folosită de mai mulți jucători, în cadrul școlilor sau de către persoane care încearcă să avanseze, va fi necesar un model robust.

Construcția și tipologia mesei sunt caracteristici care fac diferența

Există modele staționare și modele mobile. Persoanele care dispun de spațiu suficient pentru o masă de tenis pot opta pentru modele staționare. Ceilalți pot opta pentru mese mobile pe care sa le poată muta oriunde este nevoie de ele, sau pe care să le strângă atunci când nu sunt folosite.

Mesele profesionale sunt de cele mai multe ori staționare și oferă cel mai bun nivel de stabilitate. Desigur, o astfel de masă ocupă loc și implică amplasarea sa intr-o camera în care se poate practica tenis de masă oricand fără ca activitatea să interfereze cu activitățile generale din casă.

Modelele de mese folosite ocazional, care vor trebui stocate cât mai compact și care pot fi scoase doar atunci când este nevoie de ele sunt soluțiile optime pentru cei care practică acest sport rar, pentru amatori sau pentru persoanele care au o reală problemă cu spațiul.

Persoanele care practică tenisul de masă doar recreațional sau ca hobby pot opta liniștite pentru o masă mobilă, care are picioarele prevăzute cu roți, pentru a fi mutată sau pentru a se asigura transportul facil.

Dimensiunile mesei de ping pong

În ceea ce privește dimensiunile, ceea ce contează este ca masa să fie suficient de mare pentru persoanele care o folosesc. Se va ține cont de lungime, lățime, înălțime, dar și de înălțimea fileului. Fileul va trebui să se poată monta la minim 15 cm.

Acestea sunt cele mai importante caracteristici pentru o masă de ping pong de cea mai bună calitate care să poată fi folosită oricând, în cele mai bune condiții. Fie că este vorba despre jucători amatori, fie că este vorba despre profesioniști, o masă disponibilă tot timpul este cea mai bună soluție pentru practicarea acestui sport.