Factori importanți în alegerea unui pat pentru masaj

0
666
Factori importanți în alegerea unui pat pentru masaj

Cel mai bun pat masaj trebuie să respecte o serie de criterii specifice locului și modului în care urmează să fie folosit. Un astfel de pat nu este dificil de cumpărat, însă primul pas în acest proces este reprezentat de stabilirea caracteristicilor importante, care vor influența decizia finală și care vor ajuta la obținerea unei investiții pe termen lung.

Dimensiunile corecte ale unui pat de masaj sau pat cosmetică

Mărimea și înălțimea sunt foarte importante și diferă în funcție de preferințele cumpărătorilor și de modul de utilizare. În ceea ce privește lungimea, cea mai comună medie este undeva între 180 și 185 cm, iar lățimea standard este cuprinsă între 60 și 70 cm. Există și opțiuni portabile mai mici însă acestea pot afecta comoditatea pacientului dacă sunt utilizate pentru masaj, deoarece picioarele persoanelor înalte pot să nu incapă pe pat.

Variantele robuste de paturi pentru masaj, la prețuri avantajoase, au in jur de 200 cm lungime și 90 cm lățime și se folosesc în special în saloane sau în centre de masaj și instituții medicale. Acestea nu pot fi utilizate de terapeuții care se deplasează la domiciliul clinetului pentru că sunt foarte grele și robuste.

Cele mai multe paturi pentru masaj disponibile în magazine au picioarele reglabile cu ajutorul șuruburilor sau cu ajutorul unei pompe electrice. Există și paturi ale căror picioare se ajustează cu ajutorul pompelor hidraulice. Inălțimea patului se modifică rapid, în doar câteva minute – inălțimea este cuprinsă între 60 și 80 cm, fiind suficientă pentru orice client.

Greutatea patului pentru masaj

Sunt doi factor foarte importanți pe care cumpărătorii trebuie să îi ia in calcul: anume, greutatea suportată și greutatea de transportare. Greutarea de transport este cea care definește greutatea patului în sine atunci când este gata de asamblare sau de mutare și are un rol foarte important pentru cosmeticienii și terapeuții care se deplasează la domiciliul clientului.

Paturile portabile au o greutate cuprinsă intre 10 și 20 kg, iar aspectul este dat de cadrul din aluminiu sau din lemn. Versiunile de paturi de masaj staționare pot să ajungă să cântărească mai mult de 40 kg în cazul în care picioarele sunt mai groase și sunt făcute din materiale dense sau au funcții electronice pentru modificarea înălțimii sau pentru încălzire.

Greutatea pe care patul de masaj o suportă definește presiunea sub formă de kilograme la care patul poate fi supus. Se includ în acest caz greutatea pacientului și forța utilizată în timpul masajului. În general această greutate are o valoare de maxim 200 kg, dar există și modele scumpe de paturi care pot să cântărească undeva în jur de 400 kg și care se utilizează în centre sau în spații profesionale.

Materialele din care sunt realizate paturile pentru masaj

Paturile de masaj trebuie să fie ușor de curățat și de întreținut, iar cele mai multe dintre ele au și huse confecționate din piele, prietenoase cu mediul și blânde cu pielea pacientului.

În funcție de toate aceste caracteristici, drumul către cel mai bun pat masaj potrivit pentru nevoile specifice ale cosmeticianului sau terapeutului este foarte scurt!